Hvorfor skal rengøring være så besværligt?

Her kan du læse lidt om mine erfaringer med privat rengøringshjælp, og hvorfor du måske selv kunne drage gavn af en lignende løsning hjemme hos dig.

Slut med vask af klude – rengøringsdamen tager sig af det hele!

En af de ting som jeg nu sætter pris på, efter at have fået privat rengøringshjælp i mit hjem på Frederiksberg, er al den tid og bekymringer som jeg bliver sparet for på månedlig basis. Én ting er jo den ”rene” tid jeg sparer, som rengøringsdamen bruger på selve rengøringen (her er det foruden værd at bemærke, at min rengøringsdame er en del hurtigere til rengøring end jeg er. Alt andet have nok også været mærkeligt, når hun trods alt lever af at gøre rent), en anden er alt den tid jeg sparer udover. Jeg skal nemlig hverken købe og tømme støvsugerposer, vaske mikrofiberklude og viskestykker, samt stå i kø nede i supermarkedet for at købe rengøringsmidler – alt dette tager min rengøringsdame sig af. En anden ting, som jeg ikke lige have overvejet fra start af, er dog at jeg også slipper for en hel del bekymringer, og ikke mindst dårlig samvittighed. Jeg skal nemlig ikke tænke på om det nu er min tur til at gøre rent derhjemme, hvornår køleskabet nu sidst er gjort rent, eller på anden måde lade mit humør påvirke af noget så trivielt som rengøring.

Er billigt altid godt?

Inden jeg valgte et rengøringsfirma, så valgte jeg at indhente tilbud for 4 forskellige selskaber fra Frederiksberg og vist også et par andre byer i Storkøbenhavn. Prisen havde selvfølgelig betydning – men det var bestemt ikke det eneste kriterium som jeg havde. At aflevere sin nøgle til nogle mennesker man ikke kender i forvejen, krævede i hvert fald noget overtalelse af min kæreste. Derfor skulle vi kunne stole på de medarbejdere som vi valgte at lukke ind i vores hjem, og ikke mindst stole på at rengøringsselskabet havde styr på sikkerheden. Af samme årsag, var sort rengøring og så fuldkomment udelukket – skulle der endeligt gå noget galt, tænker jeg at vi ikke er særlig godt stillet. Løsningen som vi har nu, går ud på at vores rengøringsselskab for så vidt muligt altid sender samme medarbejder til os. Er hun syg, eller ønsker vi at flytte en aftale, kan vi selvfølgelig få en anden medarbejder – men så er det i hvert fald altid vores eget valg.

LÆS MERE  Rengøring efter en fest